onsdag 1 september 2010

HumleFondue


Tag en humla och en tom tändsticksask, placera sedan humlan i asken. Håll därefter asken mot ena örat. Nu låter det exakt som om du vore mellan två radiokanaler. Klart bättre än att inte ha någon media alls. Sålunda ett bra överlevnadstips om vi går vilse i naturen. Glöm inte att ge humlan små lufthål, så har du radio länge.

Ett annat bra tips i krisläge, och när det är gott om humlor är humle-fondue. Smält den medhavda knäcken över öppen eld i en lagom stor kastrull. Trä sedan humlor på en sticka och doppa rikligt i knäcken, snurra ett halvt varv och låt knäcken stelna. Nu kan knaprig humla avnjutas. För er som inte klarar rå humla i knäck kan ju alltid koka humlan först, där tycker dock PG att smaken förloras lite.

Dessa och hundra andra tips kommer snart i en bok med arbetsnamnet ”Finemang i Naturen”. Men det lutar nog ändå åt att boktiteln blir; "Gött Mos i Naturen"